Vadenot Dertien12 Foto Jason Slabbynck HR 4

Vadenot

Jabbeke

Het notariaat Vadenot had nood aan een uitbreiding van hun bestaand kantoorgebouw. Dit omvatte oorspronkelijk 2 bouwlagen met een deels hellend, deels plat dak en een verhoogde kroonlijst, waardoor het gebouw het uitzicht had van een plat dak. Omdat het kantoor nood heeft aan meer werkplaatsen wordt bovenop de bestaande constructie een extra bouwlaag voorzien en volledig binnen de contouren van het bestaande gebouw. De extra bouwlaag voorziet in bureelruimte, een kitchenette en een terras voor het personeel. Het bestaand gevelmetselwerk (strengpers antraciet) – die voorheen dienst deed om het hellend dak visueel weg te werken – wordt nu hergebruikt als borstwering over de volledige bouwlaag. 

Een strook glas rondom maakt de visuele connectie met de groene omgeving van binnenuit. Vanaf een borstweringshoogte van 110cm worden rondom ramen geplaatst. We plaatsen de ramen terugliggend ten opzicht van de gevel zodat de privacy ten opzicht van de aanpalende buren gegarandeerd blijft. Om rechtstreekse inkijk bij de buren te verhinderen worden de werkplekken/ bureau’s tegen de buitenwand georganiseerd, zodat dit de scherptegraad van inkijk sterk afzwakt.

Het plat dak wordt voorzien van een oversteek, een luifel die rechtstreekse bezonning van de werkplekken voorkomt. De onderzijde van de luifel wordt bekleed met spiegel.

Opdrachtgever
Vadenot 

Ontwerper / Architect
Architectuuratelier Dertien12

Locatie
Jabbeke

Fotografie
Jason Slabbynck

Vadenot Dertien12 Foto Jason Slabbynck HR 9
Vadenot Dertien12 Foto Jason Slabbynck HR 21
Vadenot Dertien12 Foto Jason Slabbynck HR 22
Vadenot Dertien12 Foto Jason Slabbynck HR 31
Vadenot Dertien12 Foto Jason Slabbynck HR 5
Vadenot Dertien12 Foto Jason Slabbynck HR 34
Vadenot Dertien12 Foto Jason Slabbynck HR 4
DSC 3162
Schets vadenot